Det var ett tag sedan…

Posted by on Apr 17, 2012 in Tävling | No Comments

…så för att hinna fram till nutid så börjar vi med Vasaloppet

Från Ifånen

Efter ca ett års förberedelser, med ömsom stakträning (tack Simon för alla träningspass på rullskidorna), styrketräning + den vanliga träningen så begav vi oss (Hans & Sara, Simon & Anki och Ankis pappa Anders) upp till Sälen. Väl uppe i Sälen var det dags att hämta ut nummerlappar och lämna in skidor för vallning. Vallningen kändes trygg, speciellt när en före detta os-medaljören Tobias Fredriksson fanns med i i vallatältet 🙂 Najzz. Vi hade hyrt en stuga i Kläppen som sedan våra resekamrater skulle bo kvar i efter tävlingen.
Startdag började med tidig frukost kl 04.30 för att sedan åka och hämta ut skidorna kl 05.00, pjuuuu. Därefter var det att börja köa till startled 10 (typ längst bak) i minus 12 grader, brrrrrrr, mycke kallt om händerna. När dom väl öppnat startfollan och våra skidor var på plats så värmde vi oss i bilen och åt frukost nr 2 :). Gött med dieselvärmare :).
Kl 8 gick startskottet och vi var iväg…. eller det började röra på sig efter några minuter… Sen tuggade loppet på, sakta men säkert så ökade farten. Föret och skidorna var kanon hela vägen och det var riktigt kul med egen hejjaklack längst banan. Väl i mål blev tiden 8.04.40 🙂 Jag e supernöjd med resultatet och kände direkt, att detta kan jag helt klart göra igen. Simon gick det också bra för och han förbättrade sig med en timme och gick i mål på 9.21.59

Leave a Reply