Mikaeli marknad

Posted by on Oct 3, 2011 in Najz | No Comments

DSC_0493.JPG

DSC_0480.JPG DSC_0448.JPG

DSC_0457.JPG DSC_0463.JPG

Igår var vi iväg på Mikaeli marknad tillsammans med Björn, Sara och Arild. Supermysigt med massa försäljningsstånd med allt från närodlade grönsaker till hantverk. Det var mystigt dimmigt när vi kom dit men efter en timme så bröt solen fram och det blev över 20 grader. Vi köpte på oss lite äpplemust, bröd och ekologiskt rågmjöl mm. 🙂

Sara och jag passade på att ta med äpplen och päron från vår trädgård för att få dom sortbestämda. Efter en hel del gnidande, luktande, skärande, smakande och slående i böcker så kom äpplekännarna fram till att sorterna är: Ingrid Marie, Cox Pomona, Lobo, Kim, Cox Pomona och päronet är Charneu. Cox Pomona hade vi 2 st träd av var av det ena ger betydligt större äpplen en det andra.

Helt klart en superutflyckt! Men helt ärligt, det kan ju inte bli tråkigt när det bjuds på lerbadande grisar och tändkulemotorer 🙂

Leave a Reply