Manitoba Cream is da shit!

Posted by on Aug 2, 2010 in Brödbak | 3 Comments

 br1

Efter att Erik tippsat om Manitoba Cream mjölet så var jag bara tvungen att testa. Dock äger inte vårt hem en assisten så det blev till att handknåda degen (pjuuuu). Ändrade lite på ursprungsreceptet och körde med jäst och 2 dl rågsurdeg som grund. Handknådade typ 10 min utan salt och sen fick den vila i typ 20, sen i med salt och knåda ytterligare 10. 4 timmars jäsning senare och 50 min i ugnen kom detta brödmonster ut, Holy Moses vilket krutmjöl. Surdegssaftigt och luftigt med en perfect skorpa :). Det är som Pain de Martin säger, nästan ingen sport med Manitoba Cream 🙂

3 Comments

 1. Erik
  August 2, 2010

  Härligt, ser smarrigt ut!

  Reply
 2. Hans
  August 2, 2010

  Ser kanske inte så stort ut på bilden, men det är typ 20 cm högt, borde nog delat brödet i två bitar 🙂

  Reply
 3. Erik
  August 3, 2010

  Holy Moses!

  Reply

Leave a Reply