Frullebullar!

Posted by on Feb 7, 2010 in Lägenheten | 5 Comments

Från Ifånen Från Ifånen

Igår steg jag upp tidigt och fixade egna frullebullar :). Satte degen kvällen innan och den hade fått jäsa till sig fint i kylskåpet under natten… Bara baka ut degen och sen swisch in i ugnen ca 15 minuter. Riktigt gott!

5 Comments

  1. Erik
    February 7, 2010

    Ser gott ut. Ingen surdeg?

    Reply
  2. viktoria
    February 8, 2010

    Åh vad härlig goda de ser ut, kan känna doften ända hit ;).

    Reply
  3. Hans
    February 9, 2010

    Nopp, ingen surdeg i denna… Dock har jag igår startat upp en ny surdeg… 🙂

    Reply
  4. Caroline
    February 18, 2010

    Mmmmm vad goda de ser ut! Kan man få receptet?

    Reply
  5. Orre
    February 18, 2010

    Jepp. här kommer receptet: (kommer från pain de martin)

    *ENKLASTE FRUKOSTBULLEN, 8–10 små bröd*

    *På kvällen*
    4 dl (400 g) vatten
    1 tsk (10 g) jäst
    8 dl (480 g) rågsikt
    1 ½ tsk (10 g) salt
    1 msk (25 g) honung

    Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Du
    behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. Täck bunken med plast
    och ställ den i kylen över natten.

    *På morgonen
    *Skrapa ur degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till en lång
    rektangel, ungefär 10 cm bred och sisådär 40 cm lång. Vik sedan ihop den på
    längden så att den blir cirka 5 x 40 cm, det är inte så noga. Pensla på lite
    vatten, strö på solrosfrön och sist lite mjöl. Sätt nu på ugnen på 275
    grader (eller så varmt det går) och låt degen vila medan ugnen blir riktigt
    varm, ungefär 30 minuter kan vara lagom. Låt en plåt stå i ugnen under
    tiden.

    Ta ut plåten ur ugnen och ställ den på spisen eller på några grytunderlägg.
    Dela degen i små bitar med en bakspade (har man ingen går en stekspade eller
    osthyvel alldeles urmärkt) och lägg degkluttarna på den heta plåten.
    Eftersom plåten är varm kommer bröden inte fastna, men om man vill kan man
    förstås lägga ett bakplåtspapper emellan.

    Och så skjuts in i ugnen! Låt bröden stå inne tills de fått ordentligt med
    färg på ovan- och undersidan. Mina stod inne en kvart ungefär. Ta ut bröden
    och låt dem svalna på ett galler.

    Reply

Leave a Reply