Ironman | Semester

Posted by on Jul 17, 2009 in Semester, Tävling | No Comments

Österrike Österrike Österrike
 Nu har jag och Sara hunnit jobba 5 dagar efter våra 2 veckor semester och semesterminnena har hunnit sjunka in. Resan bar av onsdag den 1 juli, destination Brixlegg/Österrike. Vi lämnade Hbg redan kl 04.00 på morgonen mkt för att resesälskapets (Linus & Caroline) lille son kunde få sova några extra timmar i början på resan. Det blev Bron över och sedan Rödby/Puttgarden——-brumm, brumm autobahn———-Brixleg. Väl framme kl typ 21 på kvällen intog vi en välförtjänt öl och en god middag på Frau Fongs altan. Dan efter blev det sovmorgon och lite vandring Volfsklang (säkert fel stavning), en vandring genom en forsravin upp till ett kloster som även har en mysig restaurang.

Dagen efter blev det att packa bilen för avfärd till Klagenfurt där jag och Linus skulle köra ett Ironman.
Vacker väg men ganska seg, så 5 timmar senare var vi framme i ett varmt och fuktigt Klagenfurt. Vi letade upp tävlingsområdet och lyckades efter lite förvirring registrera oss till tävlingen, logistiken av tävlingsledningen var kanske inte helt på topp :). Efter lite shoppande och rekande av tävlingsexpon drog vi oss vidare till vårt hotell. Dagen efter blev det lite cykelmeck och ut på en lite tur för se omgivningarna vid wörthersee , sen lite slappande vid polen och därefter på eftermiddagen incheckning av cyklar och tävlingskläder.

Tävlingsdagen (5/7) blev en tidig frukost kl 05.00 för att därefter vara inne på tävlingsorådet vid ca kl 06.00. Fixa det sista med utrustningen, dra på sig våtdräkt mm för att sedan dra sig ner till starten för simningen. Simningen gick bättre än väntat och jag kom upp ur vattnet på tiden 1 tim 16 minuter. In i växlingszonen för byte till cykel….

Även cykelsträckan gick bra trotts dom 2000 höjdmeterna, gick in på 5 tim 50 min vilket jag är grymt nöjd med, lyckades att snitta 32 km/h trotts jag hade krampkänning i låren dom sista 3-4 milen. 

Väl klar med cykelmomentet så var det dags för 4,2 mil löpning. Med tunga ben började den långa löpningen i 35 gradig värme :), tungt i början för att sedan gå hyffsat runt 2,5 mil och därefter tvärstopp i benen den sista milen, var tvungen till att varva löpningen med lite gång. Kom dock in i mål på 4 tim 50 min och en totaltid på 12 tim och 8 min. 

Tack Sara, Caroline, Ulla-Britta och Bengt för all support under dagen. Tack även Linus för att du peppade mig att anmäla mig till tävlingen. Grattis Linus till din 10:e genomförda Ironman, ska bli spännade att se dig i storform i Köpenhamn nästa år 😉

Resterande semester blev en tur tillbaka till Frau Fong, lite vandring i bergen, shopping mm
Bilder från tävlingen kommer snart… 

Over and out/H

Leave a Reply