Pjuuu, viken dag…

Posted by on Sep 22, 2008 in Bloggen, Tävling, Träna | 2 Comments

Igår var det dags för tävling i Malmö, det var SM i Duathlon som gick av stapeln och arrangör var Helenholms tri team. Vi kom ner vid ca 10.30, lagom för att hejja fram Niklas, Johan & Tobbe från Klubb Sisu. Vi kl 13 var det start för Tävlingsklass senior vilket jag och Linus hade anmält oss till. Upplägget för tävlingen var: 1 mil löp, 4 mil cykel och avslutande 5 km löp. Första milen gick på 41:50, helt klart godkänt med tanke på att jag sprang änglamilen på 44 och att löpträningen har varit lite begränsad pga knästrul. Med hyffsat pigga ben var det dags för dom 4 milen på cykel. Banan var av typ varvbana och det var 6 st varv som gällde. Skön medvind på ena hållet och sur motvind tillbaka, här blev tiden 1:10:43, typ 34 km i snitt. Slutligen var det 5 km löpning på varbanan rund Turning T. Första varvet var en ren killer med grymm krampkänning i vader och lår men det lossande på sista varvet och tiden blev 23:14. Placeringen blev slutligen nr:19 på tden 2:15:47. Känner mig nöjd med min insatts och klart en rolig variant av tävling, men Holy Moses vad ont det gör :).

Via min Suunto Klocka fick man lite trevlig info, tex att ens snittpuls låg på 178 och Maxpuls 193 under loppet :). Riktigt nöjd med köpet, smidig/lätt rackare som e späckad med funktioner, tex, gps, puls, höjdmätare, temp, mm.

Efter tävlingen så var det bara att packa ihop och dra hemmåt. Senare på kvällen så var det dax för vuxen kravl (stavas det så) på Filborna badet, blev tillfrågad tidigare i veckan om jag vill testa på. Kändes som ett klock beslut då, men efter över 2 timmars tävlande bara några timmar innan sätter sina spår. I timmes intensiv simning, allt från kravl, ryggsim, benspark, killlikill mm, snacka om krampkänning :). Var som en trasa när jag väl kom hem kl 22.

2 Comments

 1. Pettzon
  September 22, 2008

  Crawl FTW!

  Gick det bra att simma då? Är det HS vanliga vuxencrawl skola? Den är rätt nice i must say. Mor Pettzon körde den ett tag

  Reply
 2. Hans
  September 22, 2008

  Jo det gick bra att simma. Var dock mer eller mindre tom i kroppen men jag lyckades ändå genomföra simningen ok. Troligt att det är HS vnliga vuxencrawlskola… grymt bra 🙂

  Reply

Leave a Reply