Nytt Carlsonprojekt på gång!

Posted by on Nov 7, 2006 in Ormastorp | 2 Comments

Hi hi, har börjat på mitt senaste Carlsonprojekt. Fick tag på en av dom sista i min samling av Carlsons 70-tals högtalare. Nu felas egentligen bara den största av dom alla, OA-2212.
Åter till projektet, helt enkelt modellen OD-11 även kallad “Carlsonkuben”, ej att förväxla med ekonomimodellen V1. Fick möjlighet att köpa dessa av en go arbetskamrat till en skälig peng. Efter en provlyssning och beskådande av kuberna under några dagar (otroligt skönt ljud och bra bottenbas trotts felaktigt element + orginaldiskant) så har jag beslutat mig för att det blir till att slipa ner lacken för att ta bort alla repor och skador på faneret som är i dålig kondition, ny lack, ersätta bas/mellanregistret till nyorginal + byte till den nya fina diskanten CT62, nya innerkablage+terminaler, nya dämpfötter och möjligt även en filtermod för diskantens skull… hum, hundras när detta ska bli klart…
Bilder på kuben finns på fotolänken…

2 Comments

 1. Erik
  November 8, 2006

  Najs, såna man kanske skulle skaffa till iMacen.

  Reply
 2. admin
  November 9, 2006

  um, finns ju som vita också… hi hi

  Reply

Leave a Reply